Sampdoria-Brescia (Jankto, Matějů, Zmrhal)

Sampdoria Janov 5:1 Brescia Calcio

19. kolo Serie A

Češi v zápase: 

  • Jakub Jankto - Sampdoria
  • Aleš Matějů - Brescia
  • Jaromír Zmrhal - Brescia
Sledoval jsem utkání Sampdoria Janov-Brescia a těšil jsem se na český souboj mezi Jakubem Janktem, Jaromírem Zmrhalem a obráncem Alešem Matějů. Hlavně jsem se ale soustředil na Jakuba Jankta.
 
Pro domácí fotbalisty nezačalo utkání moc dobře - po rohovém kopu a dvou hlavičkách hostujících hráčů dostali ve 12. minutě gól. Autorem branky byl kolumbijec Chancellor a stav byl tedy 0:1.
 
Pak začal úřadovat český záložník Jakub Jankto. Nejdříve poslal centr do vápna, míč nepřesvědčivě odhlavičkoval obránce Aleš Matějů na kopačku Linettyho a ten vyrovnal na 1:1. To běžela 37. minuta.
 
To nejlepší si ale český borec Jankto nechal na konec poločasu, když ve třetí minutě nastavení poslal Sampdorii do vedení 2:1! - Po pravé straně utekl Linetty, odcentroval do velkého vápna, kde byl připravený Jankto a z první zavěsil krásnou střelou k tyči! Góóól!!!.
 
Ve druhém poločase se dlouho nic nedělo, pak přišla 69. minuta, obránce Brescie zahrál v pokutovém území rukou a kopala se penalta. Pokutový kop s přehledem střelou do levého horního rohu proměnil Quagliarella - 3:1.
 
Běžela 77. minuta utkání a do rychlého protiútoku se dostala Sampdoria. Střelu hráče domácích zpoza velkého vápna vyrazil brankář hostí ke kopačce Jankta, který odcentroval z levé strany do vápna a hráč Sampdorie Caprari hlavou zvýšil už na 4:1 pro svůj tým! 
Už se zdálo, že utkání tímto výsledkem skončí, ale v 92. minutě, po nahrávce Jankta z vlastní půlky zvýšil po nádherném zpracování míče a ještě lepším zakončení lobem znovu Quagliarella na konečných 5:1 pro Sampdorii.
 
Jankto se tedy předvedl výborným výkonem podpořeným i čísly - jeden gól a dvě asistence! Aleš Matějů nastoupil do zápasu v základní sestavě a odehrál 82 minut. Jaromír Zmrhal strávil celé utkání na lavičce.
 
 
Hodnocení Čechů: J. Jankto 9/10, A. Matějů 4/10, J. Zmrhal -
 
Autor:  Patrik Trojan
 
pozn.: autor byl za svoji reportáž odměněn podepsanou kartičkou Davida Heidenreicha. Více informací o této soutěži naleznete ZDE.
 

NEZAPOMEŇTE SLEDOVAT NA FACEBOOKU SPONZORA SOUTĚŽE O PODEPSANÉ KARTIČKY - OBRÁNCE ATALANTY BERGAMO DAVIDA HEIDENREICHA!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek