Liverpool-Hoffenheim (Kadeřábek)

Liverpool 4:2 Hoffenheim
Češi v zápase: Pavel Kadeřábek - Hoffenheim
 
V odvetném zápase Ligy Mistrů se utkal domací Liverpool, který se pokoušel vrátit mezi elitu a Hoffenheim, který bojoval o nejprestižnější soutěž poprvé.
 
V základní sestavě Hoffenheimu nastoupil i český reprezentant Pavel Kadeřábek. Ve druhé minutě se český krajní bek těsně před šestnáctkou provinil faulem na Morena, Arnold ale přímý kop z nadějné pozice v gól neproměnil. V 6. minutě Kadeřábek centroval ze strany, ale obrana domácích byla pozorná a míč odvrátila do zamezí. V 11. minutě německý celek špatně rozebral hráče Liverpoolu, toho využil Emre Can a skóroval na 1:0. Úvodní tlak Anglického celku pokračoval, v 19. minutě se trefil dorážející Salah a o dvě minuty později se po nádherné kombinační akci podruhé prosadil Can.
 
Hoffenheim na špatný vstup do utkání reagoval střídáním Nordtveita, kterého střídal útočník Mark Uth. Tento tah se vyplatil, protože ve 29. minutě se po přihrávce Wagnera prosadil právě Uth.
 
Ve 37. minutě tvrdým zákrokem dohrál Kadeřábek skvěle hrajícího Sadia Maného a dostal žlutou kartu.
 
Výborný výkon předváděl brankář Hoffenheimu Oliver Baumann který do konce prvního poločasu zneškodnil několik slibných šancí, do šaten se tedy šlo za stavu 3:1.
 
Vstup do druhého poločasu si hosté pohlídali. V 63. se po chybné rozehrávce Hoffenheimu prosadil Firminho a hned po gólu na 4:1 byl Pavel Kadeřábek střídán za Toljana.
 
Poslední půlhodinu byl německý celek logicky tím lepším, protože mu k postupu chyběli 4 góly. V 79.minutě se po zásluze trefil Sandro Wagner. Do konce zápasu se ale už nic důležitého neudálo a Liverpool zvítězil poměrem 4:2.
 
Hodnocení: P. Kadeřábek 6/10
 
Autor:  Zdeněk Knebl,  TSG Hoffenehim CZ/SK