Juventus-Udine (Barák)

Juventus 4:0 Udinese Calcio

osmifinále italského poháru
Češi v zápase:  Antonín Barák (Udine)
 
V předešlém kole italského poháru (výhra proti Bologni 4:0) odehrál Barák (narozdíl od zápasů Serie A) celé utkání, které navíc svým letošním jediným gólem rozhodl. Proto jsem se těšil na jeho výkon ve včerejším osmifinále proti Juventusu. Těšil jsem se také na výkony Cristiana Ronalda, který ale nakonec kvůli nachlazení nebyl ani lavičce.
 
Už od začátku byla vidět jasná převaha "Staré dámy". Navíc Barákův výkon se mi vůbec nelíbil. Připadal mi, jakoby hrál absolutně bez zájmu, špatně si nabíhal a tím pádem se vůbec nedostával do kombinace Udine.
 
V 16. minutě přišla první branka zápasu. A jaká! Gonzalo Higuaín si celkem šestkrát v řadě vyměnil balon s Paulem Dybalou, jenž svého argentinského parťáka nakonec vyslal přímo před brankáře hostů Nicolase a Higuaín svou velkou šanci bezpečně proměnil.
 
Už za dalších deset minut se skóre měnilo znovu. Brazilec Nicolas fauloval Dybalu a sám faulovaný z penalty zvýšil na 2:0.
 
S postupem času se mi už Barákova hra pozdávala více. Zapojil se do několika kombinací svého týmu a vždy volil správná řešení přihrávek na spoluhráče. Krátce před poločasem rozdal několik výborných průnikových přihrávek. Navíc když se dostal k míči, balon nepředržoval a přímočarým pasem dopředu hru zrychlil.
 
Deset minut po začátku druhého poločasu vstřelilo Juve třetí gól. Po rohovém kopu se ke střele z malého vápna dostal De Light, jeho pokus brankář Nicolas ještě vyrazil, na následnou dorážku Higuaína už ale nedosáhl. Gól však nakonec kvůli De Lightovu offsidu nebyl uznán.
To ale hráče italského mistra vůbec nemuselo mrzet, neboť už za další tři minuty zvýšil Paulo Dybala krásným obstřelem z těžké střelecké pozice na 3:0.
 
A za další tři minuty už vyhrával Juventus rozdílem čtyř branek. Ve vápně Udine zahrál rukou obránce Nuytinck a Juve kopalo už druhou penaltu v zápase. Zajímavé bylo, že Dybala, který mohl zkompletovat hattrick, přenechal pokutový kop Douglasovi Costovi, který se nemýlil a určil konečné skóre zápasu - 4:0.
 
Barák nakonec odehrál (s kapitánskou páskou) celé utkání, ale svým výkonem mě nenadchl. Samozřejmě nevím, jaké měl taktické pokyny, ale myslím, že tento výkon mu na návrat do základní sestavy Udine stačit nebude. Také mě mrzelo, že se na lavičce Udine neobjevil 19-letý Jan Kubala, který už v této sezoně sedmkrát na střídačku A-týmu usedl, na první dospělý start ale stále ještě čeká. V tomto typu zápasu, na konci utkání za rozhodnutého stavu, by si býval svůj debut klidně odbýt mohl.
 
Hodnocení Čechů:  Antonín Barák: 4/10
 
Autor:  Antonín Šrajer
 
pozn.: Za obdobnou reportáž budete odměněni podepsanou kartičkou Davida Heidenreicha. Více informací o této soutěži naleznete ZDE.
 
 

NEZAPOMEŇTE SLEDOVAT NA FACEBOOKU SPONZORA SOUTĚŽE O PODEPSANÉ KARTIČKY - OBRÁNCE ATALANTY BERGAMO DAVIDA HEIDENREICHA!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek