Brighton-Derby (Skalák, Vydra)

Brighton 3:0 Derby

Češi v zápase: Jiří Skalák - Brighton, Matěj Vydra - Derby County

V 37. kole anglické Championship se proti sobě postavili dva týmy z horní poloviny tabulky - druhý Brighton a desáté Derby. Favoritem byl Brighton, který před tímto zápasem ztrácel pouze tři body na vedoucí Newcastle.

Domácí udeřili už po pěti minutách, když se po Brunově přihrávce prosadil Knockaert. Brzký gól pomohl Brightonu sklidnit hru a racci byli poté častěji u míče a vytvářeli si více šancí.

Prvních dvacet minut se ale ani Skalák, ani Vydra téměř nezapojovali do kombinace svých týmů. Skalák se u míče objevoval jen při rozehrávání rohů a standartek z levé strany.

Těsně před poločasem zvyšoval na 2:0 útočník domácích, Sam Baldock.

V průběhu hry už byli čeští legionáři více na očích. Skvělý Skalákův centr do vápna ale nedokázal domácí útočník Murray zužitkovat. Na druhé straně Vydra jednou zazdil dobře se rozvíjející protiútok a také nedokázal v těžké pozici sám před brankářem lépe zasáhnout balon, který potom gólman v klidu sebral. Vydrovi se celkově moc nedařilo a jeho přihrávky nenacházely spoluhráče.

Po hodině hry byla statistika střel 15:1 pro Brighton. Tento nepoměr se snažil v 63. minutě korigovat Vydra, který hlavičkoval, ale trefil pouze pravou tyč soupeřovi brány.

Ke konci zápasu byl velmi často u míče Jiří Skalák a 12 minut před závěrečným hvizdem se mohl radovat z třetího gólu svého týmu. Na konečných 3:0 zvyšoval opět Murray.

Hodnocení:

  • J. Skalák 6/10
  • M. Vydra 4/10