Bordeaux-PSG (Plašil)

Bordeaux 0:3 PSG

Češi v zápase: Jaroslav Plašil - Bordeaux
 
 

Reprízou semifinále francouzského poháru byla předehrávka 25. kola Ligue 1, kde na sebe narazily týmy Bordeaux a Paris Saint Germain.

V základní sestavě domácích nastoupil s kapitánskou páskou Jaroslav Plašil. V šesté minutě se Paříž dostala do vedení zásluhou Cavaniho, po této brance se hostující tým uklidnil, Bordeaux začalo více napadat rozehrávku a snažilo se o kombinaci, ale vždy tomu chyběla finální přihrávka, která by úspěšně nalezla některého ze spoluhráčů. Toto se pokusil změnit Plašil, který svou přihrávkou hledal Jérémy Meneze, ale pár centimetrů chybělo. Pro Meneze to byl speciální zápas protože za Paříž odehrál několik sezón.

V 31. minutě se Plašil dostal k odraženému míči, ale jeho pokus zblokoval jeden z obránců Paříže. Bordeaux dobývalo území PSG v početném množství hráčů a při jednom z protiútoků Paříže se řítil sám Angel Di María na brankáře Carrassa, obloučkem ho přehodil a zvýšil na 0:2.

V prvním poločase se Jaroslav Plašil často nabízel svým spoluhráčům, snažil se zatlačit na soupeře nebo se pokoušel něco vymyslet, v druhém poločase mu nejspíše síly docházely, a tak byl v 66. minutě vystřídán za dvacetiletého Valentina Vadu.

Edinson Cavani dal poté ještě jednu branku, v tomto zápase druhou. Bordeaux je momentálně na 7. pozici v tabulce a Paříž se bodově dotáhla na vedoucí Monaco, které má zápas k dobru.

Hodnocení:  J. Plašil  7/10

Autor:   Josef Kubín