Benevento-Bari (Macek)

Benevento 3:4 Bari
Češi v zápase: Roman Macek - Bari
 

V zajímavém souboji 26. kola Serie B se utkalo druhé Benevento s pátým Bari, ve kterém je na hostování český záložník Roman Macek.

Diváci mohli vidět vyrovnaný, atraktivní duel plný šancí a střel - Benevento vystřelilo pětadvacetkrát, z toho devatenáctkrát na branku. Bari vyslalo na soupeře 12 střel, z toho 8 jich mířilo na bránu.

Skóre otevřel v 12. minutě domácí Lopez, ale Benevento se z vedení neradovalo dlouho, když už o dvě minuty později vyrovnával na 1:1 Galano. Zápas byl vyrovnaný a oba celky si vytvářely mnoho šancí. Často byl u míče také Roman Macek, který například po čtvrt hodině hry zastavil kvalitním skluzem slibně se rozvíjející protiútok Beneventa a navíc pro svůj tým vybojoval aut. 

Ve 23. minutě překvapilo Bari soupeře rychlou rozehrávkou standartní situace a na dva doteky dokázalo dostat míč před branku, kde Floro Flores zblízka prostřelil brankáře.

Po půlhodině vstřelili domácí gól, ale pro ofsajd nebyl správně uznán. Na druhé straně pak o několik minut později fauloval záložník Beneventa střelce druhého gólu Bari, Flora Florese a hosté kopali penaltu. K té se postavil Salzano a bezečně ji proměnil. Po chvíli se ale skóre znovu měnilo, protože Beneventu se povedl rychlý protiútok a centrující Ceravolo našel ve vápně Cisseho, který dokázal hlavou skórovat. Do kabin se tak šlo za stavu 2:3.

Krátce po poločase dokázalo Benevento vyrovnat na 3:3, zásluhou Ceravoloa. Bari ale nakonec dokázalo urvat vítězství na svou stranu druhým gólem Galana, který rozhodl o konečné výhře 3:4. Získalo tak velmi cenné tři body ze hřiště sopuře z čela tabulky.

Roman Macek odehrál 57 minut. Po celý zápas byl často u míče a zapojoval se z jeho pravé strany jak do útoku, tak do obrany.

Hodnocení:  R. Macek 6/10

Autor:   Antonín Šrajer